Obekvämt med sälj? Då kan du få problem att rekrytera

31 maj 2018

Att anlita en headhunter är fördelaktigt ur flera aspekter. Först och främst anlitar du en expert som gör jobbet dagligen och vet hur man kommer i mål på effektivast sätt, och förhoppningsvis med rätt person i bagaget. Dessutom kan du fokusera på dina huvudsakliga arbetsuppgifter och slippa lägga tid på kringliggande aktiviteter som just rekrytering.

Men du slipper också vara obekväm.

 

Att skriva en generisk intetsägande jobbannons och lägga ut på en jobbplattform är tidskrävande men bekvämt. Tyvärr är det inte särskilt effektivt idag då få kandidater aktivt söker jobb och dessutom inte blir särskilt attraherade av en generisk jobbannons.

 

Första delen i en headhunters jobb är uppsökande kontakt med relevanta kandidater på telefon. Är det svårt? Inte särskilt. Är det obekvämt? Det beror på, men är du en person som ryggar för sälj så är svaret troligtvis ja.

 

Headhunting handlar i första steget om sälj. Du identifierar relevanta bolag (prospektering) där din potentiella nya medarbetare (beslutsfattare) kan finnas, lyfter luren, stämmer av intresse (kvalificering) och bokar vid bra resultat in en intervju (mötesbokning). Först därefter, under själva intervjun, blir den faktiska kompetensen hos rekryteraren viktig.

 

Förr i tiden fungerade det bra att sitta inne på kontoret och gömma sig bakom generiska jobbannonser. Bra kandidater kom in ändå när det var arbetsgivarens marknad. Det var upp till kandidaterna att ta första steget och exponera sig själva genom CV och personliga brev rätt ut i cyberspace utan att veta hur det skulle tas emot eller vad arbetsgivaren skulle tycka.

 

Idag är det annorlunda. Nu är det din tur som arbetsgivare att ta första steget och visa vem du är och varför du är intressant. Ladda upp ett filmklipp på LinkedIn, gå på branschmingel eller ring relevanta kandidater och presentera dig själv och möjligheten du erbjuder.

 

Känns det obekvämt? Det är fullt förståeligt. Därför finns det andra som är villiga att sticka ut hakan, lyfta luren och sälja in dig, men det kommer med den där prislappen.

Ta emot ett kostnadsfritt förslag på hur ni kan rekrytera smartare.

Eller ring oss direkt på 08-525 04 161