Rekrytera inom IT/Tech

Bygg ditt employer brand. Använd rätt rekryteringskanal. Anställ de vassaste kandidaterna.

Osäker på hur man gör? Vi hjälper dig!

Idag behöver nästan alla arbetsplatser någon form av kompetens inom IT/Tech. Samtidigt som efterfrågan är hög så är utbudet begränsat. År 2020 räknar EU-kommissionen med att det kommer saknas 1.000.000 anställda inom IT/Tech i Europa. Programmerare kan ha olika utbildningar i bagaget och för att rekryteringen ska bli rätt krävs ofta teknisk kompetens från personen som rekryterar. Därför är det viktigt att anlita en rekryterare med bevisad kompetens inom rekrytering av tech-talanger.

Steg 1att lyckas med rekryteringen av en programmerare är att vara en attraktiv arbetsgivare. Det är otrolig konkurrens på personal inom alla områden och IT/Tech i synnerhet. Investera i ert employer brand och visa hur ni står ut ur mängden genom er digitala närvaro – på hemsidan, karriärsidan och Linkedin.

Steg 2 är att hitta bra kandidater. Här finns det två tillvägagångssätt – annonsering och headhunting (search). Beroende på er situation, budget och arbetsbelastning kan det vara värt att anlita ett professionellt rekryteringsföretag/headhunter till att sköta hela processen från kravprofil till anställning.

Vi på Giggle kan hjälpa er att bli en attraktivare arbetsgivare (employer brand), samt guidea er till rätt rekryteringskanal för ert unika behov.

Ta emot ett kostnadsfritt förslag på hur ni kan rekrytera smartare.

Eller ring oss direkt på 08-525 04 161