Rekrytera inom Ekonomi

Bygg ditt employer brand. Använd rätt rekryteringskanal. Anställ de vassaste kandidaterna.

Vilket är smartaste sättet att rekrytera inom ekonomi?

Tyvärr, men “det beror på”.

Sedan 2010 har drygt 6,000 ekonomer examinerats årligen i Sverige, ett förhållandevis stort antal. Problemet är att vi nu under 2018 befinner oss mitt i en högkonjuktur där antalet lediga jobb inom ekonomi är många och de duktiga kandidaterna begränsade. Förhållandet leder till en kraftig konkurrens på arbetsmarknaden om att attrahera och behålla de vassaste medarbetarna.

Steg 1 i att lyckas med rekryteringen inom ekonomi är att vara en attraktiv arbetsgivare. Det är otrolig konkurrens på talanger och det gäller inte bara inom ekonomiområdet. Investera i ert employer brand och visa hur ni står ut ur mängden genom er digitala närvaro – på hemsidan, karriärsidan och Linkedin.

Steg 2 är att hitta bra kandidater. Här finns det två tillvägagångssätt – annonsering och headhunting (search). Beroende på er situation, budget och arbetsbelastining kan det vara värt att anlita ett proffessionellt rekryteringsföretag/headhunter till att sköta hela processen från kravprofil till anställning.

Vi på Giggle kan hjälpa er att bli en attraktivare arbetsgivare (employer brand), samt guidea er till rätt rekryteringskanal för ert unika behov.

Hitta topprekryterare. Helt kostnadsfritt.

Eller ring oss direkt på 08-525 04 161